9 Nisan 2008 Çarşamba

Hoş Sohbet Bir Sofra ve Fırın Sütlaç

Hafta sonu arkadaşlarımızı yemeğe davet ettik. Misafirlerimiz eşimin çocukluk arkadaşları olunca sohbet konusuda çocukken yaptıkları yaramazlıklardı. İşte o hoş sohbet sofranın menüsü ve Fırın Sütlaç.

  • Ezogelin Çorba
  • Fırında Patlıcan Musakka
  • Zeytinyağlı Bakla
  • Pilav
  • Cacık
  • Fırın Sütlaç

Fırın Sütlaç Lezzet dergisi tarifiyle

Malzemeler

  • Yarım su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı su
  • 5 su bardağı süt
  • 2 çorba kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1,5 su bardağı tozşeker
  • 1 yumurta sarısı
Pirinci yarım saat ılık suda bekletin.Bol suyla yıkayıp süzün.1 bardak su ekleyip kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin.

Süt, vanilya ve şekeri ekleyip pirinci iyice yumuşayıncaya kadar karıştırarak pişirin.Nişastayı 2-3 kaşık suyla ezip sütlaca ilave edin.Biraz daha karıştırarak kaynatın.

Bir kapta yumurta sarısını çırpın. 1 kepçe sütlaç ekleyin.Karışımı sütlaca ilave edip karıştırın bir taşım daha kaynatın ve ateşi kapatın.

Sütlacı kaselere paylaştırıp fırın tepsisine dizin.Tepsiye kaselerin yarısına gelecek şekilde su koyun.Kızgın fırında sütlaçların üzeri hafifi pembeleşinceye kadar fırınlayın.

Eğer sütlacın üzerinin yanık olmasını istiyorsanız,1 yumurta sarısını çırpıp 1-2 kaşık sütlaç ekleyin ve karışımı sütlaçların üzerlerine sürüp fırına verin.

Şeker miktarını damak zevkinize göre koyabilirsiniz.Ben 1 su bardağından biraz daha az kullandım.

Afiyet olsun..

2 yorum:

Adsız dedi ki...

HARIKAAA
BAYILIRIM FIRIN SUTLACA
ELLERINIZE SAGLIK

www.yenitadlar.blogcu.com

LaMa dedi ki...

Pelte tarifi ararken dustu yolum Efuliye, ne de iyi olmus.
Ellerinize saglik...