4 Kasım 2009 Çarşamba

Sütlü İrmik Tatlısı

Bizim evde en çok pişen tatlıdır kendisi :) ben genelde bir gece önce yapıyorum. Misafirlerinizin gelmesine yada ikramlarınıza 4-5 saat kadar vaktiniz varsa bu tatlıyı 20-25 dakikada yapıp soğumaya bırakabilirsiniz.(20-25 dakikayı tahminen söylüyorum ama daha fazla olamaz diye düşünüyorum.)

Malzemeler

  • 1 kilo süt
  • 9 yemek kaşığı irmik
  • 9 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • 50 gr margarin
  • 1 paket vanilya

Margarin hariç tüm malzemeyi ateşte koyulaşana kadar karıştırarak pişiriyoruz.Koyulaşınca margarinide ilave edip göz göz olunca ateşten alıyoruz.Pişirdiğimiz tatlıyı genişçe bir borcama yayıp tarçın ve hindistan cevizi ile süsleyip 4-5 saat kadar buzdolabında soğutuyoruz.

Afiyet olsun...

1 yorum:

serinmavi dedi ki...

Eline sağlık çok leziz görünüyor...Selamlar....