18 Kasım 2007 Pazar

Kan Portakallı Pelte


Hanimişin sitesinde pelte tarifini görünce eşime süpriz yapmak istedim, çünkü eşim bu tarz tatlılara özellikle pepeçuraya bayılır. Pepeçurayı henüz yapma fırsatım olmadı ama pelte pepçurayı andırdığı ve yapımı pratik olduğu için denemek istedim.



Hanimişin yaptığı gibi bende az miktarda yaptım beğenilince ikinci seferde aynı oranda miktarları arttırdım.

Az miktarda denemek için;
  • 1 su bardağı meyve suyu
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası (tepeleme)
  • 2 yemek kaşığı şeker

Nişastayı meyve suyunda eritip şekeride ekleyerek kaynayana kadar karıştırıyoruz.Kurabiye kalıplarına dökerek , buzdolabında soğuttuktan sonra muzla süsledim.

Aslında nar suyu ile yapmak istemiştim aklımda narla süslemek vardı ancak sırf nar suyu bulamayınca evdeki narda çürümüş olunca sonuç olarak ortaya bu pelte çıktı.

Çok kolay şekle girebildiği için değişik şekillerde , özellikle çocuklar için yemesi eğlenceli hale getirilerek servis edilebilir.

Afiyet olsun.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Elif,m pelte bitmiş yorgun argın falan diye de kullanılır ama neresi pelte bittim resmen ellerine sağlık insan yemeye kıyamaz ayol.Dur ben Cenk'e yollayayım o da beğenir eminim.Sen Cenk'in bloguna da bak bayılırsın ben çok sevdiğim aile dostumuzdur www.cafefernando.com/turkce canım
sevgiler

Efuli dedi ki...

Eda, bayılmış yatıyo işte pelte olmuş:) teşekkür ederim Cenk i favorilere ekledim bile.

Müge Hüner dedi ki...

Elifcim;
Eda'ya verdiğin yanıta çok güldüm:)) Demek bayılmış yatıyor:))
Bende görüntüsüne bayıldım çok şeker, yapımıda çok kolaymış.
Çocuklara meyve suyu içirmek için ne kadar eğlenceli bir yol, jöleden de bin kat sağlıklı.
Ellerine sağlık.