5 Ekim 2008 Pazar

Cevizli Elma Tatlısı

Yine şık sunumlu pratik bir tatlı tarifi , Ekim/2008 Sofra dergisi tarifiyle;

Malzemeler

  • 4 elma
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 3/4 su bardağı iri kıyılmış ceviz
  • 2 dilim tost ekmeği
  • Krema
  • Tarçın

Elmaları soyuyoruz çekirdek kısımlarını çıkartıp tencereye yerleştiriyoruz üzerlerine toz şekeri ve 5 yemek kaşığı su ekleyip 10 dakika pişiriyor ve soğutuyoruz.Soğuyunca blendırdan geçirip, püreyi servis tabaklarına paylaştırıyoruz.

Ufalanmış tost ekmeğini ve cevizi bir tavada kısık ateşte karıştırarak kızartıyoruz.Karışımı elma pürelerinin üzerine paylaştırıp Krema ve tarçınla süsleyip servis yapıyoruz.

Not:Tarifte 3 kişilik yazıyordu ama bence porsiyonları azaltarak 4 kişilik tadımlık ikramlıklar olarak hazırlayabiliriz.

Afiyet olsun...

1 yorum:

TAZE NANE dedi ki...

Gerçekten sunumunuz okadar güzel görünüyorki. Ellerinize sağlık. Sevgilerimle........