Yumuşak, yerken dağılan kurabiyelerden hoşlanıyorsanız bu leziz kurabiyeyi mutlaka denemelisiniz.
Malzemeler
- Yarım kilo Nişasta
- Yarım limon suyu
- 1 paket margarin (Yumuşak olacak)
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı un
- 2 yumurta
- 1 paket kabartma tozu
Tüm malzemeyi bir kapta harmanlıyoruz hamur haline getiriyoruz ve avucumuzda toplar yapıp (şekillendirip) 180 derecede ısıtılmış fırında 15-20 dakika gibi kısa bir sürede pişiriyoruz.
Uyarı:Hamuru toparlaması çok zor, ben pek toparlayabildiğimi söyleyemeyeceğim.Bence hamurun kıvama geldiğini düşündüğünüzde avucunuza parça parça alıp şekillendirin.
Afiyet olsun...
3 yorum:
Mmmmm, enfes kurabiyeler, ellerine sağlık arkadaşım.....
Bu kurabiyeyi görünce nasıl sevindim anlatamam. Yıllaaaar önce komşumuz Fikriye teyze yapardı. Hatta bana yolluk yapardı üniversitedeyken. Nasıl özlemişim. Bunun şerefine Efuli'nin ilk linki benden.
kurabiyeye doyamıyorum yapınca sık sık yemek istiyorum o nedenle bu ara ara verdım :) harika görünüyor eline sağlık
Yorum Gönder