Bizim evde en çok pişen tatlıdır kendisi :) ben genelde bir gece önce yapıyorum. Misafirlerinizin gelmesine yada ikramlarınıza 4-5 saat kadar vaktiniz varsa bu tatlıyı 20-25 dakikada yapıp soğumaya bırakabilirsiniz.(20-25 dakikayı tahminen söylüyorum ama daha fazla olamaz diye düşünüyorum.)
Malzemeler
- 1 kilo süt
- 9 yemek kaşığı irmik
- 9 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
- 50 gr margarin
- 1 paket vanilya
Margarin hariç tüm malzemeyi ateşte koyulaşana kadar karıştırarak pişiriyoruz.Koyulaşınca margarinide ilave edip göz göz olunca ateşten alıyoruz.Pişirdiğimiz tatlıyı genişçe bir borcama yayıp tarçın ve hindistan cevizi ile süsleyip 4-5 saat kadar buzdolabında soğutuyoruz.
Afiyet olsun...
1 yorum:
Eline sağlık çok leziz görünüyor...Selamlar....
Yorum Gönder