2 Ocak 2010 Cumartesi

Gelincik Kurabiyesi

Haftasonu arkadaşlarımıza çaya davetliydik ancak bizi çiğ köfte sofrası karşıladı. Zeynep'in menüsünde, Çiğ köfte , Arap Dolması ve Gelincik Kurabiyesi vardı.Hepsi çok güzel olmuştu ellerine sağlık Zeynepciğim , hele de çiğ köfteyi bir Trabzonlu hakkıyla yapınca yemeye doyamadık , seninde ellerine sağlık Turgay, yine isteriz :)



Zeynep'in Gelincik Kurabiyesi
Malzemeler
Hamuru için
  • 1 adet margarin
  • 1 adet yumurt
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Aldığı kadar un

İçi için

  • 1 su bardağı kıyılmış ceviz yada fındık
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Hamur malzemelerinin hepsini yoğurup 30 dakika kadar buzdolabında bekletiyoruz. Beklettiğimiz hamurdan parçalar kopartıp elimizde açtırıyoruz ve iç malzemeyle doldurup kapatıyoruz.180 dereceli fırında pişiriyoruz.Piştikten sonra pudra şekerine buluyoruz.

Turta tadında lezzetli bir kurabiye, afiyet olsun...

Hiç yorum yok: